28 فروردین 1395 - 10:33
شناسه خبر: 4222
نسخه چاپی
اشتراک گذاری
رئیس اتاق بازرگانی گیلان تاکید کرد:
رشد صادرات کالاهای کشاورزی، از ملزومات اقتصاد مقاومتی است
با توجه به اینکه حجم زیادی از کالای صادراتی از مرز آستارا شامل محصولات کشاورزی و فسادپذیر است باید در نحوه بارگیری کامیونهای خارجی بازنگری و موانع و مشکلات پیشرو در محل این پایانه مرزی برطرف شود.
به گزارش روابط عمومی کانون انجمن های صنایع غذایی ایران و به نقل از فارس، هادی تیزهوشتابان رئیس اتاق بازرگانی گیلان در راستای صدور بخشنامه از سوی وزارت راه و شهرسازی و سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای مبنی بر نحوه بارگیری کامیونهای خارجی، موانع و مشکلات پیشرو در محل پایانه مرزی آستارا را مورد بررسی قرار داد.
وی اظهار کرد: بر اساس بخشنامه مذکور صدور مجوز ورود کامیونهای یخچالی خالی خارجی برای بارگیری از مرز آستارا باید با در نظر گرفتن اولویت حمل توسط کامیونهای ایرانی و رعایت مقررات مربوطه باشد.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی گیلان در تشریح بخشنامه مذکور، گفت: با توجه به اینکه حجم زیادی از کالای صادراتی که از مرز آستارا خارج میشود را محصولات کشاورزی و فسادپذیر تشکیل میدهد، اجرای بخشنامه مذکور مشکلاتی را برای فعالان این عرصه ایجاد کرده است.
وی ادامه داد: از آنجا که مقام معظم رهبری در اقتصاد مقاومتی تا?کید ویژهای بر توسعه صادرات غیرنفتی دارند، نیازمند آن هستیم تا مشکلات و موانع را با هماندیشی و تعامل شناسایی و برطرف کنیم.
تاثیر صادرات غیرنفتی بر اقتصاد مقاومتی
مدیر کل حمل و نقل و پایانههای گیلان نیز در جلسه مذکور با اشاره به شرایط ویژه و فسادپذیری میوه و تره بار و لزوم بهرهجویی از کامیونهای یخچالدار، اظهار کرد: توسعه صادرات غیر نفتی و تاثیرات مطلوب آن بر اقتصاد کشور و استان بسیار اهمیت دارد.
ناصر آلمحمدی، حمایت از شرکتهای حمل و نقل داخلی را دارای اهمیت زیادی دانست و تصریح کرد: این حمایت نباید به گونهای باشد که به صادرات استان خدشه وارد کند.
وی با بیان اینکه تمام تلاش ما بهرهگیری مطلوب از صادرات باشد، خاطرنشان کرد: باید از فرصت صادرات به بهترین نحو بهره بگیریم و شرایط مورد نیاز آن را تسهیل کنیم.
مدیرکل حمل و نقل و پایانههای گیلان افزود: شرکتهای حمل و نقل داخلی نیز باید تلاش کنند برای رقابت با رقبای خارجی، ضمن کاهش قیمتها، خدمات مناسبتری را به متقاضیان ارائه دهند.
وی از آمادگی دستگاه خود برای ارائه تسهیلات ویژه به صادرکنندگان بهویژه صادرکنندگان میوه و ترهبار خبر داد و یادآور شد: این موضوع از طریق اتاق بازرگانی و شورای گفتوگوی دولت و بخشخصوصی را پیگیری میکنیم.
تعدادی از صادرکنندگان آستارا با اشاره به شرایط رقابتی دشوار برای حضور در بازار کشور روسیه و صدور محصولات کشاورزی به این کشور به بیان تفاوتهای استفاده از ناوگان داخلی و خارجی پرداختند ؛ صادر کنندگان آستارا اعتقاد دارند چنانچه هزینهها و خدمات دو ناوگان مذکور با هم برابری کند اولویت صادرکنندگان نیز استفاده از ناوگان داخلی است.
نمایندگان شرکتهای حمل و نقل بینالمللی نیز در جلسه مذکور به تشریح مشکلات پیش روی این حوزه برای ارائه خدمات بهتر با قیمت رقابتی و مناسب پرداختند.